De Onweerstaanbare Werkgever #22

Dubbele Primeur!  

Eerst primeur: Stephanie is de eerste gast die ik terugvroeg. We waren namelijk na ons eerste gesprek (aflevering #19) nog niet uitgepraat 😊 

Tweede primeur: uitpraten vond ik deze keer belangrijker dan binnen een halfuur klaar zijn, dus dit is de eerste aflevering van bijna één uur, whaa! 

Wie is Stephanie en waarom is zij een onweerstaanbare werkgever? 

Stephanie is als ‘Chief People and Culture’ wereldwijd verantwoordelijk voor de mensen en de cultuur binnen New Cold, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat koude opslagplekken bouwt en beheert, elf jaar bestaat en op dit moment elke drie jaar verdubbelt. Ze hebben heel laag verloop en medewerkers worden amper ziek; en de wereldwijde medewerkersenquete leerde dat NewCold (nu 2000 medewerkers)nog steeds voelt als een familiebedrijf. Stephanie wil dat graag zo houden. 

Ik vroeg haar terug vanwege de grote diversiteit aan medewerkers binnen NewCold, en dat het haar dus kennelijk lukt om het iedereen naar de zin te maken. HOE DOET ZE DAT? Is de hoofdvraag in deze aflevering. 

Hoe divers is New Cold? 

Van 18 jaar tot 65 jaar oud; van laagopgeleide doeners die met name in de koelhuizen werken, tot hoogopgeleide experts. Wonend in verschillende landen, met verschillende culturen, en verschillende religies. Bij het hoofdkantoor in Breda alleen al zitten (200 mensen met) 30 verschillende nationaliteiten. 

Hoe maakt ze het iedereen naar de zin? Ik ga niet alles verklappen, maar geef een paar highlights van de antwoorden: 

  • Één basisbeleid ontwikkelen voor wereldwijd, en die dan voor aanpassen aan de context. 
  • Fysieke ontmoetingen, ook voor internationale / virtuele teams. 
  • Core competenties vaststellen: gedrag dat iedereen moet kunnen vertonen, en daarop mensen aannemen. Die core competenties zijn gebaseerd op de core values van het bedrijf. 
  • Héél gestructureerd zijn – een herkenbare stijl, agenda, aanpak. Voorspelbaar zijn, en op die manier betrouwbaar blijken, over alle grenzen heen. 
  • “Alles wat je doet en probeert te creëren: doe het met liefde. We leven in een tijd met heel veel mogelijkheden. Gebruik je creativiteit – en geniet er een beetje van! HR is een mooi vak.” 
  • “Als je voor ons komt werken, gaan we gewoon goed voor je zorgen. We weten dat we veel van ze vragen, daar staat goed werkgeverschap tegenover.” 

Een inspirerend gesprek dus weer. Veel luisterplezier! 

Groet Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?