De onweerstaanbare werkgever #6

Marjan Bernard is 25 jaar manager in de zorg geweest. Ze werd vaak gevraagd bij afdelingen waar het niet goed ging; en als ze dan een aantal jaar later vertrok, liet ze een gezonde afdeling achter: financieel gezond, mooie teams, goede mensen op de juiste plek.  

En als ze dan vertrok, zeiden haar collega’s: “We gaan je zo missen! Omdat het altijd zo gezellig is als je d’r bent.” Een kanjer in de bedrijfsvoering dus, én bij de mensen! Een echte onweerstaanbare werkgever. 

In dit interview deelt Marjan de volgende ingrediënten en tips voor onweerstaanbaar werkgeverschap: 

– Je medewerkers zien en naar ze luisteren. 

– Ze serieus nemen en ze ruimte geven om te groeien. 

– Wees zichtbaar. Zit niet de hele dag achter je bureau maar maak bewust ruimte in je agenda om een rondje te lopen over de gangen. Dat doen met een open houding en blik en heel bewust praatjes maken met van alles en iedereen. Belangstelling tonen; bijvoorbeeld vragen naar hun vakantie en hun kinderen. 

– Met je medewerkers delen wat er speelt: bijvoorbeeld praten over de slechte sfeer, over een klacht die binnen is gekomen of over zorgen die hebt. 

– Voorbeeldgedrag vertonen en je houden aan je afspraken. 

– Complimenten geven. 

– Zorg dat je ergens anders, in een veilige setting met ándere collega’s, stoom kunt afblazen en lol maakt. Zo verhoog je je incasseringsvermogen. 

Nou, dit is de samenvatting van de inhoud, maar de echte ‘magic’ gebeurt natuurlijk in het gesprek. Luister je mee? Kom, daar gaan we: op bezoek bij deze onweerstaanbare werkgever. 

Groet! Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?