De Onweerstaanbare Werkgever #8

Iemand vertelde dat zijn zoon, automonteur, werkzaam bij een gemeenschappelijke kennis, regelmatig aanbiedingen kreeg om elders te gaan werken, maar dat hij dat pertintent níet wil: hij wil blijven werken waar hij nu werkt. 

Toen ik dit hoorde, wist ik natuurlijk meteen dat hier sprake was van een onweerstaanbare werkgever! De definitie die ik daarvoor hanteer luidt namelijk: “een onweerstaanbare werkgever is een werkgever waar je graag voor werkt én voor blijft werken, ook als er andere aanbiedingen zijn.” 

Dus ging ik naar die gemeenschappelijke kennis en vroeg of ik hem mocht interviewen voor mijn podcast. “Nee joh, zei de garage-eigenaar, dan moet je mij niet hebben, dan moet je een van de jongens vragen.” “Maar heb je dan geen visie op werkgeverschap?” vroeg ik. “Nou, dat is heel simpel, zei hij: behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden.” 

Hoppa, die zit. 

Goed, hij bracht mij in contact met de betreffende werknemer, en die was bereid mij te spreken. In deze aflevering luister je naar ons gesprek. 

Andy van den Heuvel is een van de twaalf monteurs van garagebedrijf EDA de Heus in Den Hoorn (Zuid-Holland) en heel blij met zijn werkgever, directeur-eigenaar Aad van Winden.  

Het grootste ingrediënt dat zijn werkgever onweerstaanbaar maakt? De opleidingskansen die hem geboden worden en de ontwikkelmogelijkheden die daaruit voortvloeien. 

Verder worden als ingrediënten genoemd: een fijne groep waar veel gelachen wordt; dat de werkgever zich niet boven de groep stelt en soms ook bijspringt; dat de werkgever regelmatig met iedereen de tijd neemt om te horen hoe het is, en welke suggesties de werknemer heeft om de organisatie te verbeteren. 

Luister naar de hele aflevering om te ontdekken welke dingen werkgever Aad nog meer goed doet in de ogen van Andy en welke concrete tips voor jou als werkgever of leidinggevende je daaruit op komt maken. 

Oh ja en tijdens het luisteren kun je dan ook genieten van de karakteristieke achtergrondgeluiden die bewijzen dat we tijdens ons gesprek echt vlakbij een garagewerkplaats zaten!😉 

Veel luisterplezier en beste groet, 

Sophie Looijestijn 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?