De Onweerstaanbare Werkgever #9

Dit is een heel leuke, levendige aflevering! Aan het woord is precies het type werknemer waar deze podcast om gaat: eentje die regelmatig benaderd wordt om elders te werken, minder tijd voor meer geld zou kunnen werken, maar dat niet wil. “Ik ga elke dag met plezier naar werk, het voelt niet als werk, het voelt als ontspanning. Dus ik ga er niet op in.” 

Hoe zorgen we dat er meer Esthers komen in de wereld? Wat moeten werkgevers doen om net zulke blije en trouwe medewerkers te krijgen als Esther? Luister naar deze aflevering! 

Over Esther  

Esther Willing – van de Geest leidt de lunchroom van Zwembad en Golfbaan Het Wedde in mijn woonplaats Voorschoten.  

Ik kwam met haar in gesprek omdat ik een verbindend etentje aan het organiseren was voor de ouders van de startende groep-3-kinderen. Ik wilde daar een moment van betekenis van maken en zij hielp me met de eten-drinken-feesten aspecten daarvan. 

Behalve dat ze goed met me meedacht en ik haar een fijn, positief, down to earth warm mens vond, viel me op dat ze heel lovend vertelde over haar werkgever. Een paar keer deed ze dat, die paar keer dat wij overleg hadden rond mijn etentje.  

Uiteindelijk vroeg ik haar, en vond ze het goed: om mee te doen in mijn podcast. In deze aflevering luister je naar ons gesprek. 

Wat doet haar werkgever, Gerard van Hal, goed en maakt hem voor haar een onweerstaanbare werkgever? 

  • Dat hij van mensen houdt en de aandacht voor de mens boven commerciële belangen stelt. “Zolang we maar blije gezichtjes zien” zegt hij, zowel bij de werknemers als bij de klanten. 
  • Dat hij tijd voor je maakt als je erom vraagt, dat je dan even stoom kunt afblazen en alles er mag zijn, waarna hij wijze dingen zegt en je weer verder kunt. Wijze dingen als “We praten niet over elkaar, maar met elkaar.” en “Koester het mooie, en kneed het andere.” Wijze dingen die door het hele bedrijf sijpelen en de sfeer onderling zo goed maken als hij is.  
  • Dat hij een groot hart heeft en iedereen een kans gunt; ook slechthorenden, laaggeletterden, mensen van 50 of 60 plus, mensen met een beperking of die anderszins moeilijk op de arbeidsmarkt komen, “daar heeft hij allemaal oog voor”. 
  • Dat hij openstaat voor ideeën van de werknemers en hen vrijheid geeft, uitgaande van hun goede intenties en expertise. 

Dat deze houding hem en zijn bedrijf geen windeieren legt, blijkt uit de grote schare vaste klanten die ‘Eten Drinken Feesten’ bij Het Wedde heeft; en dat een aantal grote organisaties uit de regio hier hun jaarlijkse evenementen houden, omdat de sfeer en de verzorging, de oprechte aandacht, de warme gastvrijheid en het meedenken, hier zo opvallen. 

Dit is de samenvatting van de tips, maar de echte magic gebeurt natuurlijk in ons gesprek! Een fijn gesprek met een fijn mens over een, zo te horen, bijzonder fijne werkgever. 

Veel luisterplezier en beste groet! van Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?