Deel de dingen die je gelukkig maken!

Geef jij leiding en wil jij, op deze internationale dag van het geluk, je personeel een shotje geluk geven? Deel dan iets dat jou zélf gelukkig maakt. 

“Geluk is een van de weinige dingen die, als je het deelt, niet minder wordt maar meer.”  

Dit leerde ik van Marike van IJssel. Zij is de bedenkster van de #Geluksroute, een initiatief dat ze tien jaar geleden in Leiden startte en dat inmiddels door vele Nederlandse steden is overgenomen. 

Tijdens de Geluksroute deelt iedereen die wil meedoen, in de stad dát uit waar hij of zij zelf gelukkig van wordt. 

Ik word gelukkig van kleine geluksmomentjes sparen, dus dat ging ik doen en delen.

Foto: Han de Bruin

Op deze foto uit 2014 zie je hoe ik in de Leidse Burchtsteeg mensen die langsliepen vroeg: “Ik spaar geluksmomentjes, wil je mij er eentje geven?” Wie ja zei, kreeg een gekleurd briefje en een pen. Ze schreven iets op, iets kleins dat hen gelukkig maakt. Ze glimlachten bij de gedachte. Het briefje met hun geluksmoment kwam daarna aan mijn slinger. 

Die vrolijke geluksslinger trok natuurlijk hoe langer hoe meer aandacht. Mensen stopten en lazen de gekleurde briefjes. Spontane glimlachen en stralende ogen. 

Dus. 

Mijn les hieruit en tip voor vandaag: als je deelt wat jou gelukkig maakt, dien je én jezelf een shotje geluk toe, én verspreid je geluk! Want positieve energie is besmettelijk. 

Ben je leidinggevende en verspreid je vandaag graag wat geluk? Bedenk dan waar jij vrolijk van wordt en deel dat uit aan je collega’s.  

Open bijvoorbeeld de vergadering met een lekker liedje, een mooi gedicht of een inspirerende spreuk, of trakteer op iets lekkers bij de koffie. Het hoeft niet groots, het kan klein. 

Ik wens jullie een dag vol klein geluk! 

Beste groet, Sophie 

PS) Vind het je waardevol om een keer met je team stil te staan bij wat jullie gelukkig maakt op het werk? Ik bied workshops geluksmomentjes sparen voor bedrijven. Lees hier wat ik voor je kan betekenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?