Een van de beste beslissingen in mijn ondernemersleven

Sinds eind 2018 is Jytte Keller mijn ‘Regelaar van Betekenis’. Jytte haar hulp is maandelijks veruit mijn grootste kostenpost, maar ik wil nooit meer zonder. Mijn werk als ondernemer is er zó veel prettiger en efficiënter van geworden. Zo’n waardevolle bron van hulp gun ik iedere leider, ondernemer en zzp’er; daarom schrijf ik erover. 

Ik heb erover nagedacht waarom onze samenwerking zo goed gaat. Ik kom uit op twee redenen. 

Ten eerste: Jytte is, denkt en doet écht anders dan ik.  

Taken die ik vréselijk vind om te doen en waar ik totaal op leegloop (excellijsten, dingen uitzoeken, bestellen, regelen), daar kickt zij juist op. Dat werk kieper ik tegenwoordig dus schaamteloos over de heg. Zo kan ik me concentreren op wat ik leuk vind om te doen, waar ik goed in ben, wat de kern is van mijn werk en waar mijn grootste toegevoegde waarde ligt. 

Zij kijkt heel anders naar de wereld en is soms behoorlijk kritisch op ideeën van mij. Zij schroomt niet dat eerlijk te zeggen. Dat klinkt spannend en is het soms ook wel, maar in feite helpt ze mij impact maken. Dankzij haar feedback kijk ik verder dan mijn Soofse bubbel. 

Ten tweede: Jytte houdt heel duidelijk van mij en mijn bedrijf. 

Bovengenoemde kritische houding is natuurlijk spannend. Ik noem het ‘liefdevol kritisch’ en kan het goed hebben.’ Ik weet namelijk dat Jytte een ontzettende fan is van mijn werk en voel dat alles wat ze zegt, voor De Goede Zaak is.  

Ik trouwde haar en Mark in 2017, met een bijzondere huwelijksceremonie. Zij kent de waarde en impact van mijn werk als weinig anderen. Ze weet waar we het allemaal voor doen. Als front- en backoffice kracht straalt ze die steun ook uit naar de buitenwereld. 

Kortom: we hit it off met zijn tweetjes! En ik ben dankbaar voor haar. 

Uit mijn succeservaring kan ik twee tips halen voor jou als leider of zelf leidende ondernemer: 

1) Gun jezelf de hulp. Doe de investering en delegeer werk dat je niet leuk vindt. Het is elke cent waard. Echt. 

2) Wees niet bang je te omringen met mensen die anders denken dan jij. Het verrijkt je en maakt je werk beter. 

3) (Dat zal je niet verbazen, uit mijn mond:) Zorg voor een goede relatie. Wees dus beleefd in de omgang, spreek regelmatig je waardering uit, geef af en toe een cadeautje en doe af en toe iets leuks met elkaar. Op deze foto zie je ons tijdens onze kwartaal-bijpraat-wandeling. 

Ik gun iedereen zijn of haar eigen Jytte. 

Beste groet! Sophie 

#assistentes #bronvanhulp #delegeren #focus #maakthetondernemenprettiger #werkgeluk  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?