Hoe een training soft skills een moment van verbinding werd 

Afgelopen week had ik mijn eerste klus bij de overheid. Ik hoop de eerste van velen. Ik mocht een teamsessie vormgeven en begeleiden bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het kernwoord was verbinding. Ik was gevraagd om daar een training soft skills over te geven. 
 
Uit de intake bleek echter dat er veel meer behoefte was aan een moment van samenzijn, van rustige uitwisseling van de expertise, ervaringen, do’s en don’ts die al aanwezig wáren in het team. Dus dat ik niet zoveel inhoud hoefde te brengen, maar de onderlinge uitwisseling moest faciliteren. 
 
Vragen stellen dus! Mocht ik. 
En werkvormen bedenken. 
Zorgen voor afwisseling en energie, 
en voor een veilige sfeer. 
En hier en daar pittige doorvraag-vragen stellen, om met elkaar een diepere laag aan te boren. 
 
Een fijne opdracht dus, waar mijn talenten goed ingezet werden en die bevredigend voelde voor mij. 
 
Belangrijker natuurlijk, is dat de deelnemers na onze sessie verbonden en geïnspireerd naar de borrel gingen. Dat ze vroegen om het onderwerp verbondenheid en hun eigen groei daarin standaard op de agenda van het teamoverleg te zetten, om er met elkaar over in gesprek te blijven, omdat het zo belangrijk is. 
 
Kijk. Dat vind ik nou gaaf. 
 
Wil jij of jouw team ook een training soft skills op het gebied van verbondenheid? Of gewoon een verbindende middag rond een bepaald onderwerp? Ik ben er voor jullie. Met Moment van Betekenis help ik mensen verbinden aan de zaak. Wat de zaak ook moge zijn. 
 
Groet! Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?