Hoe zelfkennis rust brengt in je leven  

Wie ben ik? Wat kan ik? Waar ben ik opvallend goed in? Waar wil ik heen? Wat wil ik worden? En wat kan ik nú al doen, als eerste stap richting die droom? 

Deze vragen stonden centraal in het “talent atelier” dat ik eerder dit jaar verzorgde op de basisschool van mijn kinderen. 

Samen met zeven leerlingen uit groep 7 en 8 werkten we vier keer een uur aan hun ‘Dit ben ik paspoort’. 

Ontroerend, ontwapenend, grappig. Zoals je misschien kunt zien op deze foto, vond ik het ontzettend gaaf en vervullend om te doen. 

Waarom? Omdat ze heel sportief meededen, en omdat het echt. belangrijke. vragen zijn. Vragen die in mijn ogen iedere volwassen die zichzelf respecteert zou moeten kunnen beantwoorden. 

Wie gelukkig wil zijn, het gevoel wil hebben een zinvol leven te leiden, en echt bij te dragen in de wereld, zou mijns inziens moeten weten: 

[-] Wie ben ik? En klopt dat met wie ik wil zijn? 

[-] Wat kan ik goed? Wat kan ik, dat anderen minder goed kunnen? Wat maakt mij speciaal? Dat is wat jij de wereld te brengen hebt! 

[-] Waar wil ik heen? Welk leven wil ik leiden, welk werk wil ik doen? Hoe ziet dat eruit? En hoe kom ik daar? Wat kan ik nú doen, wat moet ik nú laten, om dichterbij die wens te komen? 

En? Hoe zit dat bij jou? Ken jij het antwoord op deze vragen? 

Zo nee, plan aankomende tijd een moment met jezelf om hierover na te denken. Het zal richting geven aan je leven. Het zal je helpen beslissingen te nemen. Het zal helpen kiezen in wat te doen en wat te laten in je dagelijkse leven. Echt waar, het geeft zoveel rust. 

Wil je het wel, maar lukt het niet alleen? Dan kunnen we een afspraak maken voor een Moment van Bezinning. Dat heb ik al met heel veel mensen gedaan, van jong tot oud, kan ik nu zeggen! 😀 

Bezielde groet, 
van Soof 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?