Inspiratie – Juni

Inspiratie juni: Zit je lekker in de flow of is het allemaal net teveel? En welke irritaties komen er aan het licht deze maand?

Deze maand, vandaag! is het hoogtepunt van het hele jaar als het gaat om licht en energie. Deze maand gebeurt er ontzettend veel in de natuur en in onze levens. De natuur groeit en bloeit alle kanten op, en ook onze (sociale) agenda’s lopen over van goede en gezellige activiteiten. Herken je dat? Ik wel.

De kunst deze maand is om ons enerzijds te laten meevoeren op de wervelende stroom van energie en creativiteit. We kunnen heel veel voor elkaar krijgen: FLOW!

Anderzijds gaat het erom genoeg pauzes in te lassen, zodat we niet overspoeld raken en in alle gekte van alles doen zonder focus. Ook weer, zo herkenbaar…

Mijn Vlog over juni

Een ander aspect van de maand juni is dat er zóveel licht is dat alles aan het licht komt! Ook de minder fraaie dingen. Irritaties die je tot nu toe wegslikte of verzweeg, zijn nu ineens niet meer te verdragen. Het is dan ook tijd om je uit te spreken.

Deze wijsheid (en onderstaande afbeelding) haal ik zoals iedere maand uit het boekje van Mitzi Gras: ‘Stille Raad van het seizoen’. Voor deze maand geeft Gras ons de volgende uitnodigingen:

1) Benut de creatieve en krachtige energie van deze maand. Je kunt nu veel voor elkaar krijgen!

2) Neem af en toe bewust een pauze. Rust uit, ook al heb je nog genoeg energie. Dan zie je wat nog aandacht vraagt voor het zomerreces.

3) Ga na of iets je dwars zit. Spreek je uit en vertel de ander hoe jij het graag zou zien. Leg uit waarom het belangrijk voor je is. Durf maar. Het zal energie vrijgeven.

Zo, toch weer een andere manier van kijken naar deze overvolle, superdrukke, superleuke, heerlijke zomerse tijd, niet waar? Ik houd ervan om op nieuwe gedachten gebracht te worden. Jij ook?

Wil je je eigen exemplaar kopen van het boek van Mitzi Gras? Ga naar www.mitzigras.nl

Ben je benieuwd naar mijn blogs over de andere maanden? Ga naar link.

Veel plezier gewenst in deze prachtige lichte tijd!

Beste groet, Sophie

PS) Na het hoogtepunt gaan we weer dalen. Denk jij ook liever nog niet na over de herfst en het najaar? Zou jij ook wel eens een winterperiode tevreden en met meer energie door willen komen? Vanaf dit najaar bied ik een reeks in house inspiratiesessies voor professionals, speciaal voor zomermensen zoals ikzelf. Daarbij gaan we in op de betekenis van de donkere maanden en laten ons erdoor inspireren. Een soort “Soof helpt je de winter door”. Interesse voor jouw team? Bel of mail me: 071 833 0008 of Sophie@momentvanbetekenis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?