Hulp bij ontklitten

Ik ben heel geduldig met de klitten van mijn dochter. Ook jouw team kan ik helpen ontklitten. Hoe? Lees verder.

Laatst was ik een paar dagen weg. In die dagen hadden mijn man en dochter verzuimd aandacht te besteden aan haar haar. De toestand bij mijn terugkomst was ernstig. Er zat echt een enorme kluit klitten op haar achterhoofd. Borstelen deed ontzettend veel pijn en mijn man zei “Ach joh, knip de hele boel toch af.” (Denk erachteraan: “Dat gez*** ook altijd met dat haar!😡”)

Een week lang heb ik, ’s ochtends en ’s avonds, telkens een kwartier, plukje voor plukje, het haar van mijn dochter ontklit. Uiteindelijk hoefde er maar een klein plukje weggeknipt te worden. De rest was gered.

Waarom ik dit vertel? Ik vind dit een mooie beeldspraak voor mijn verbindingswerk bij netelige kwesties.

Soms zit je als team helemaal in de knoop met elkaar. Dan kun je de handdoek in de ring gooien en zeggen: ach, we kappen ermee.

Dat kan.

Maar soms wil of moet je toch met elkaar verder. Dan heb je een geduldig iemand nodig. Iemand die niet bang is voor klitten. Die er rustig voor gaat zitten en met wie je hapje voor hapje, plukje voor plukje, de kluwe uit elkaar haalt.

Herken je jezelf en je organisatie, team of afdeling in dit beeld? Hier ben ik, at your service: uw specialist in ontklitten. Wie weet ontstaat er na mijn interventie wel net zo’n prachtige vlecht als op de foto 🙂 

Groet! Van Soof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?