Inspiratie – Augustus

De herfst is in aantocht! Word jij daar, net als ik, een beetje weemoedig van?
Lees hoe ik dankzij het boekje van Mitzi Gras toch zin kreeg in het najaar.


Ik ben een echt zomermens. De eerste gele blaadjes in de bomen probeerde ik vroeger altijd zo lang mogelijk te negeren. Het aanbreken van de herfst was voor mij als lichtwezen altijd een pijnlijk moment: ik zag de najaarsneerslachtigheid al aankomen.


Tot vorig jaar.


Vorig jaar kreeg ik van mijn vriendin Grietje Hoogendoorn-de Boer het boekje ‘Stille raad van het seizoen’ van Mitzi Gras. Het is geschreven voor mensen die zich niet (meer) willen verzetten tegen de seizoenen maar erin mee willen bewegen. Het idee is dat, als je je in leven en werk laat inspireren door de bewegingen in de natuur, je meer in balans komt, dingen meer vanzelf gaan, ja: ‘natuurlijker’!

Ik lees nu aan het begin van iedere maand het betreffende hoofdstuk uit het boek en ik moet zeggen, het heeft mijn leven echt lichter gemaakt. Fijner. Afgelopen winter was er geen sprake meer van najaarsneerslachtigheid. Ik voelde me niet depri en futloos, maar goed en in balans. Dat gun ik iedereen.

Ik kan hier eindeloos over vertellen. Dat doe ik dan ook graag. Je kunt me boeken voor een lezing of inspiratiesessie, kijk daarvoor hier!

Voor nu deel ik graag de inspiratie voor de maand augustus.


Vijf vragen om jezelf aan het einde van de zomer te stellen:


1) Terugblik
Als je terugblikt op het jaar tot nu toe, wat je hebt opgepakt en gedaan: wat blijkt dan de richting te zijn van het jaar? Waar gaat het heen? Zie je een rode draad?


2) Herijking
Je bent misschien net op zomervakantie geweest, met afstand tot het normale leven. Ben je tot een inzicht gekomen? Is er iets dat je belangrijk vindt, waar je dit najaar ruimte voor wil maken?


3) Rijping
Van alle ambities die je dit jaar hebt opgepakt: welke ene (!) kies je om dit najaar verder uit te werken? Welke ga je verstevigen, laten rijpen?


4) Structuur
In welke omstandigheden gedij jij goed? Wat heb je nodig om optimaal te functioneren en hoe kun je dat voor jezelf regelen? Welke (eerste) stappen kun je daarin zetten? Bespreek het eventueel met huisgenoten of collega’s.


5) Voorbereiden
Het einde van de zomervakantie is hét moment om allerlei dingen te regelen, aan te schaffen of te boeken, als voorbereiding voor dit najaar. Geef je op voor een cursus, koop kaartjes voor concerten, check of je fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft, of je alles in huis hebt om je werk goed te doen, dat soort zaken. (Ikzelf heb nu alvast de oppas geregeld zodat ik iedere maand een keer met mijn man uit eten kan, en ben dates aan het plannen met de mensen die ik graag zie.)

Dus.


Nu je bovenstaande vragen hebt gelezen kun je er een beetje op kauwen in de auto of tijdens het tandenpoetsen. Je kunt het ook op zijn Soofs aanpakken en een uur gaan zitten met jezelf, denken en schrijven! Bij mij werkte die oefening echt heel fijn. De weemoed maakte plaats voor energie. Toen ik klaar was had ik een gevoel van grip op de zaak en nu heb ik zowaar best zin in het najaar. En dat allemaal dankzij een boek!


Zoals je merkt: ik ben hier heel enthousiast over. Lees hier mijn andere blogs over het thema.

Je eigen boekje aanschaffen kan via de site van Mitzi.

Heb je in je team mensen die ook last hebben van najaarsneerslachtigheid? Overweeg dan een inspiratiesessie, of de maandelijkse reeks ‘Soof helpt je de winter door’. Energie en nieuwe inzichten gegarandeerd!


Enthousiaste groet
van Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?