Inspiratie – Juli

Juli: de maand om te dromen! Als je écht zou dromen over je leven, hoe zou het er dan uitzien? En durf je dat wel, echt vrij dromen?

Als het jaar een cyclus is van inademing en uitademing, dan is juli de pauze voordat de uitademing inzet. We hebben net juni achter de rug, het hoogtepunt van licht en energie, en straks begint het najaar. Nu is het even pauze. 

Tijd om terug te blikken op wat we afgelopen half jaar hebben neergezet, tijd om te dromen over wat we dit najaar willen doen, maar nog géén tijd om knopen door te hakken!

“Vind een stoel en trek je haast uit 

hang haar traag over de leuning 

naast je deadlines en gedoe 

Leeg je hoofd en leg de wereld 

aan je voeten, laat maar liggen 

kom je later wel aan toe.” — Judith Nieken

Volgens het boekje van het Mitzi Gras waar ik deze wijsheid uithaal, is juli de maand bij uitstek om op vakantie te gaan, om achterover te leunen, vrij te denken, en nog niets te hoeven.

Ze nodigt ons uit om alle ideeën op te schrijven die bij ons opkomen. We hoeven pas eind deze maand of begin augustus te kiezen wat we dit najaar gaan oppakken. In juli zijn we nog heerlijk in de vrije denkfase. 

Een paar vragen om op te kauwen deze maand:

  1. Als je terugkijkt naar die eerste 6 maanden van het jaar, wat zie je dan? Waar heb je je voor ingezet en wat is er gebeurd? Waar ben je trots op en blij mee? Wat is anders gelopen dan je had verwacht?
  2. Als je vooruit kijkt naar de maanden september, oktober november en december: wat zou je willen? Hoe kun je dat wat je dit jaar gestart hebt verder tot ontwikkeling brengen? Waar gaat het heen? Waar wil je dat het heengaat?

Voorproefje voor augustus: augustus is de maand om, nog steeds rustig omdat veel mensen dano ok nog op vakantie zijn, het voorbereidende werk te doen. Dingen klaar te zetten voor wat je dit najaar wilt gaan doen.

Ik ga nu ook een fijn lang zomerreces in. 

Jullie allemaal een fijne zomer gewenst! 

Groet Sophie

PS) Wil je je eigen exemplaar kopen van het boekje van Mitzi Gras, Stille raad van het seizoen? Ga dan naar mitzigras.nl.

Ben je benieuwd naar wat ik schreef over andere maanden? Ga naar Blogs – Moment van Betekenis

Denk jij ook liever nog niet na over de herfst en de donkerdere dagen, de zogenaamde uitademing die gaat inzetten? Misschien is mijn reeks winterinspiratiesessies iets voor jou / jouw team. Ik bied het inhouse aan aan professionals die zich ook in de winter heppie willen voelen. Speciaal voor zomermensen als ikzelf. Meer info op Inspiratiesessies – Moment van Betekenis 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?