INSPIRATIE-MEI

Niets is zo spannend als jezelf laten zien, helemaal zoals je bent. Uitkomen voor wat je belangrijk vind, wilt, niet wilt, mooi vindt, lelijk; voor wat kunt, écht goed kunt, voor wat jou bijzonder maakt. Uitkomen voor je eigenheid! Dat is waar de maand mei over gaat, lees ik in het boekje ‘Stille raad van het seizoen’ van Mitzi Gras. (Waar ook deze afbeelding uit komt.) 

In mei komt alles in de natuur tot volle expressie. Al het potentieel wordt getoond, schaamteloos zou je kunnen zeggen. De ene bloem is nog mooier dan de ander en trekt zich niks aan van de bloemen om haar heen. 

En wij? Durven wij dat? Schaamteloos bloeien? Ons laten zien, zonder ons te laten beperken door ‘wat zullen ze wel niet denken?’ 

Ikzelf leer het steeds beter. Ik steek bijvoorbeeld iedere maand mijn nek uit door te bloggen over de inspiratie uit de natuur terwijl velen mij zeggen dat dat veel te ‘zweverig’ is voor mijn zakelijke doelgroep.  

Ik vind het belangrijk: mensen één keer per maand uit te dagen om op te kijken van hun computers en bestrate levens en eraan te herinneren: oh ja, we zijn onderdeel van de natuur, en de natuur kan ons iets leren. 

Maar goed. Écht uitkomen voor wat je vindt is en blijft spannend. Want zodra je positie inneemt, kun je rekenen op reacties. En als groepsdier zijn we bang voor afwijzing. Onze genen weten dat sociale uitsluiting de dood tot gevolg kan hebben. Dus, logisch dat we ons soms inhouden.  

Maar in mei hoeft dat dus niet. In mei hoeven we ons niet in te houden. Mei nodigt ons uit om voor de dag te komen! Om ons en onze talenten te laten zien! Om positie in te nemen, onze mening en voorkeuren kenbaar te maken. Ons even níet met anderen te vergelijken. Niet teveel bevestiging te zoeken bij de ander. Maar er zelf en helemaal voor te gaan. 

Dus: laat jezelf zien deze maand! Deel je mening, je smaak, je dromen. Ongetwijfeld zul je weerstand ontmoeten, maar je zult ook medestanders leren kennen! Mensen die eerder niet wisten dat je zo dacht, en blij zijn dat nu te weten. Wie weet wat voor mooi nieuws er ontstaat uit de ‘kruisbestuiving’ die ontstaat als ideeën worden uitgewisseld. 

Helemaal onafgestemd hoef je hierin niet te worden. Kies nauwkeurig bepaalde mensen wiens mening belangrijk voor je is, en zie hun reacties als hulp om verder te groeien. 

En, wat laat jij zien deze maand? 

Groet! Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?