Inspiratie – Februari

Februari: Welke nieuwe ideeën heb jij nu de lente zich aankondigt? En lukt het jou daar nog niet té hard mee van stapel te lopen?

Er is weer een nieuwe inspiratieshot uit het seizoen! Dit keer in vlogvorm (6:45min)  https://youtu.be/qlUm-FggcPg

De kern van de maand februari is de spanning tussen enerzijds nieuwe plannen die opkomen en de energie en zin die daarbij komen kijken; versus het geduld dat nodig is omdat het nieuwe leven in februari nog kwetsbaar is.

Advies is dan ook om nog niet te hard van stapel te lopen en nog géén impactvolle beslissingen te nemen. Dus nog even wachten met de grote investering, nog even geen jaarcontract tekenen, nog even voorzichtig doen met de nieuwe vlam.

Wat je wél kunt doen, is de juiste omstandigheden creëren voor de groei die gaat komen. Anticiperen en voorbereidingen treffen.

Stel jezelf daarbij de volgende vragen: Waar lijkt het heen te gaan dit jaar? Welke richting word ik opgewezen? En: wat ondersteunt mijn groeiproces? Wat heb ik nodig, in welke omstandigheden gedij ik goed? Creëer die omstandigheden. Zo bereid je je voor op wat komen gaat.

Moeilijk hè, nog even op je handen zitten? Want je hebt juist zo’n fantastisch nieuw idee! Voor geïnspireerde, ambitieuze en actiegerichte mensen is dit een hele uitdaging.

Daarom vind ik de inspiratie uit het seizoen altijd zo verrijkend. Zo heerlijk verfrissend tegendraads. Het nodigt mij namelijk uit om iets anders te doen dan ik van nature geneigd zou zijn te doen. In dit geval zou dat waarschijnlijk iets zijn als: “Genoeg tijd verloren in de winterdip, nu is het tijd om te KNALLEN!”

Zoals iedere maand haal ik deze wijsheid uit het boek van Mitzi Gras – Stille raad van het seizoen.

Wil je een inspiratiesessie met je team, of online? Of een lezing over dit onderwerp? Neem dan contact met me op!

Groet! Sophie

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?