Zullen we het jaar waardevol afsluiten?

“Hallo team, hoe is het met jullie zo op het einde van het jaar? Hard werken hé? Zullen we vlak voor kerst bij elkaar komen en een lijst maken van wat we allemaal gedaan hebben in 2023? Dat is véél namelijk! In de waan van de dag concentreren we ons op wat er nog moet gebeuren en vergeten we te kijken naar we wat allemaal al bereikt hebben. De tevredenheid die daarbij hoort, voelen we dus ook niet. Maar die tevredenheid hebben we nodig om de hoge werkdruk op de lange termijn vol te houden. 

En, áls we dan tevreden terugblikken op ons harde werken, misschien komen er dan ook wat complimenten op: “wat fijn dat jij dat en dat oppakte; wat ben jij toch goed in dit en dit; je hielp me erg toen je dat en dat zei.” We geven elkaar doorgaans weinig complimenten, maar complimenten zijn net als benzine: ze helpen de mens vooruit. 

Ja, natuurlijk was 2023 niet alleen maar koek en ei. Er is zeker ook het een en ander fout gegaan. Laten we daar ook met elkaar naar kijken. Niet om met modder te gooien, maar om er lering uit te trekken, zodat we in 2024 niet dezelfde fouten maken. 

Kom, laten we de agenda ’s trekken. Ik weet een heel goed iemand die ons kan helpen bij dit moment van reflectie en verbinding. Ze heet Sophie Looijestijn en ze heeft nog plek op 7, 12, 19, 21 en 22 december. We moeten wel snel beslissen: voordat je het weet is het kerst en begint het nieuwe jaar. Als we in december niet terugblikken op 2023, komt het er niet meer van. Dan beginnen we in januari met de volgende plannen en dendert de trein onverminderd verder. Behalve dat we dan best moe en ontevreden starten. We hebben onszelf dan namelijk de boost positieve energie ontzegd, die tevredenheid en complimenten met zich mee brengen. Dat zou zonde zijn. 

Kortom, we gaan het doen. Kijk je even wanneer het past? 

Groet, je manager” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?