Waarom theologen belangrijk zijn

Theologen zijn overal, wist je dat? Al moet je steeds beter zoeken. 
 
Afgelopen vrijdag was ik te gast aan de zogenaamde theologen van Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte. De lunch was bij hun zomerpaviljoen in Scheveningen, zie foto. Heel vervelend zoals je begrijpt: een nazomerse vrijdaglunch op een terras met zee-uitzicht 😉 

Zoals dat gaat bij theologen was het een bescheiden clubje, én meteen heel inhoudelijke gesprekken. Daar houd ik van! 
 
We hadden het erover dat het belangrijk is en blijft, dat er mensen zijn in de samenleving die vragen stellen. Ethische vragen. Waaromvragen. Doorvraag-vragen. En dat het belangrijk is dat wij mensen, en onze kinderen, blijven oefenen met dat soort gesprekken te voeren. Gesprekken waar niet één antwoord kant en klaar juist is. Onderwerpen waar je wat langer over na moet denken, en misschien wel moet accepteren dat er niet één antwoord is, dat je het niet eens wordt, of dat de werkelijkheid gewoon heel ingewikkeld is! 
 
Ik houd van dat soort uitwisselingen. En ik heb er mijn werk van gemaakt. Buiten religieuze kaders en niet vanuit een expliciet christelijke overtuiging. Mijn overtuiging? Dat menszijn bijzonder is en mooi, en dat goed-mens-zijn onze permanente en bewuste aandacht vraagt. 
 
Lijkt het je waardevol om met jezelf, je team of een set vrienden, een keer stil te staan bij een aantal wezenlijke vragen? Vragen als *Waarom doen we wat we doen? en *Wat drijft ons? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Stuur me een bericht, dan kijken we wat we samen kunnen neerzetten. 
 
Bezinnende groet! van Soof 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?