Welkom in augustus! 

Welkom in augustus! Juli was de maand om alle kanten op te dromen. Augustus is de maand om langzaam prioriteiten te bepalen en knopen door te hakken: waar ga je je dit najaar nog voor inzetten? 

Het is nog rustig in augustus. Veel mensen zijn nog op vakantie. Daarom is er ruimte om, met jezelf en vrienden/fijne collega’s, uit te wisselen over de volgende vragen: 

 • Waar heb ik me het eerste halfjaar van dit jaar voor ingezet?  
 • Wat zijn daarvan nu de zichtbare resultaten?  
 • Welke vruchten kan ik daar binnenkort van plukken? (= Wat hangt er te rijpen? 😊) 
 • Wat (b)lijkt de lijn voor dit jaar? Waar gaat het heen dit jaar? 
 • Welke inzichten kwamen tot mij tijdens de vakantie? Wat wil ik (niet) meer doen? 
 • Wat vind ik belangrijk? Waar wil ik dit najaar aandacht aan geven? 
 • Wat heb ik nodig om goed te functioneren? Hoe kan ik dat voor mezelf regelen? 

Augustus is dus een maand om zowel terug te blikken als vooruit te blikken. 

In de categorie vooruitblikken, is augustus ook de maand om voorbereidingen te treffen. Als je straks weet waar het heen moet dit najaar, waar je je nog voor gaat inzetten en wat je nodig hebt om goed te functioneren, dan komt het moment om: 

 • de nodige aanschaffingen te doen 
 • die training of cursus te boeken 
 • kaartjes te kopen voor optredens waar je naartoe wilt 
 • dat weekendje weg met je vriend(in) te blokken 
 • en andere dingen in je agenda te zetten die belangrijk voor je zijn. (Denk ook aan je rust!) 

Ik hou van augustus 😊 

Ik hou van de rust die er nog is.  

Ik hou van het nadenken over bovenstaande vragen.  

Het geeft me een heel fijn gevoel om mezelf bewust af te vragen waar ik nog heen wil in 2023; koers te bepalen; en daar concreet dingen voor te regelen. Straks als de trein begin september weer gaat rijden en binnen de kortste tijd weer op volle vaart doordendert, weet ik waar hij heengaat, en dat ik dat wil. 

Natuurlijk komen er nog onverwachte dingen op mijn pad. Maar met deze augustus-pas-op-de-plaats -sessie voel ik heel sterk dat mijn leven van mij is. Dat ik invloed heb, kan sturen. En dat vind ik gaaf. Want straks, in december, kan ik dan heel tevreden, trots en dankbaar terugblikken! Dat weet ik nu al. 

De ene foto die je ziet is mijn persoonlijke uitwerking van het augustus-hoofdstuk van het boek ‘Stille raad van het seizoen’ van Mitzi Gras. Ik pakte het meteen toen ik terug kwam van vakantie. Uit dat boek komt deze wijsheid. En de tweede foto. Dat boek beveel ik van harte aan aan iedereen die bewust wil leven, en kun je bestellen op haar website mitzi gras .nl . 

Fijne augustus gewenst! van Sophie 

PS) Als je héél goed bent in mijn handschrift ontcijferen, kun je lezen wat voor droom ik had tijdens mijn vakantie. Voor mij een duidelijk teken dat er iets moois hangt te rijpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?