Moerasdialoog

Een moerasdialoog, dat klinkt gezellig! Not. Wie heeft er nou zin in moeilijke gesprekken voeren, zompig wegzakkend in natte modderachtig gebied, met onverwacht diepe gaten hier en daar? IK! Moerasdialogen begeleiden is mijn vak! 
 
Toen ik laatst iemand hoorde vertellen over een dag lang #moerasdialoog voeren; dat ze daar met verschillende partijen uit hetzelfde veld samen waren gekomen, met hun verschillende belangen; dat ze dat doen omdat ze vooruit willen met elkaar, hoe moeilijk ook; dacht ik meteen: “Shit, waarom was ík daar niet de dagvoorzitter!” 
 
Want mensen bij elkaar brengen op moeilijk gebied, doorzetten als het moeilijk wordt, niet opgeven maar de verbinding blijven zoeken en haar ook benadrukken waar ze is, zelfs al is het maar op heel kleine plekken, dat doe ik. Goed. En graag. 
 
Daar waar anderen het opgeven, of voor zaken waaraan niemand intern zijn vingers durft te branden, kun je altijd Soof nog bellen. 
 
Dus. 
 
Volgende keer dat jullie met jullie belangenorganisatie of afdeling één of meerdere moeilijke of  ingewikkelde gesprekken moeten voeren, omdat er dingen menselijk of strategisch netelig zijn: denk aan mij. Ik heb mijn lieslaarzen klaarstaan. Ik ben niet bang voor een beetje moeras. 
 
Modderige groet! van Soof 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?