Speciaal voor leiders met affiniteit voor de natuur. 

Dit is een blog speciaal voor leiders met affiniteit voor de natuur. 

Ik heb een interessant boek, ‘Stille raad van het seizoen’ van @Mitzi Gras. Dat vertelt iedere maand wat er gaande is in de natuur, en geeft handreikingen als je je door die bewegingen zou willen laten inspireren in werk en privé. 

De gedachte achter dit boek is dat, als je meer meebeweegt met de natuur, dingen makkelijker gaan, ‘natuurlijker’. Dus dat de dingen die je doet, met minder moeite lukken. Ik wil dat wel! Jij ook? 

Ben je benieuwd naar de stille raad van april? Lees dan verder. 

Na maanden van ogenschijnlijke stilstand, gebeurt er in april van alles in de natuur. Iedere dag is er wat nieuws te zien. Bijvoorbeeld: 

  • Bloemen openen zich (= potentieel wordt zichtbaar) 
  • Dieren verleiden elkaar (= laten zich van hun mooiste kanten zien) 
  • Vogels broeden op een ei (= ze wachten, geduldig en standvastig) 

Als je dit extrapoleert, kun je in april de volgende aandachtspunten meenemen naar het werk. Inspiratie voor jezelf, en in de omgang met je medewerkers. 

  • Potentieel dat zich ontvouwt. Welke mogelijkheden of welk potentieel wordt er deze maand zichtbaar? Ga je ermee aan de slag? Of is dit niet het moment? Je bent vrij. Niet alles wat kan, hoeft. 
  • Aandacht geven aan het uiterlijk. April is (kennelijk!) de maand om extra aandacht te geven aan hoe dingen eruit zien. De kern is het belangrijkste, maar schoonheid maakt de kern aantrekkelijk. Time to show off dus! 
  • Een ei uitbroeden. Welk project leeft er, waar jij of je team wel in gelooft, maar dat nog niet rijp is? Laat je niet afleiden door de drukte om je heen. Wees geduldig en houd vol. 

Ik ben benieuwd wat hiervan bij je past. Ik vind het leuk als je me het laat weten, maar ook dit, hoeft niet. 

Lentegroet! van Soof 

NB) Het verhaal van Gras is veel rijker dan wat ik hier schrijf. Bestel je eigen exemplaar van haar boek op mitzi gras . nl . Bijgevoegde afbeelding komt daar ook uit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?