De Onweerstaanbare Werkgever #17

Loes Heerink is nu ruim vijf jaar marketing strateeg bij MoneyBird, een softwarebedrijf dat een ‘verdomd goed’ boekhoudpakket levert voor zzp’ers. MoneyBird bestaat nu 15 jaar, is doorgegroeid van start-up naar scale-up en er werken nu ongeveer 60 mensen.  

Dat Loes al zo lang voor MoneyBird werkt, is bijzonder, want ze is eigenlijk snel verveeld. Ze is goed in dingen opstarten en heel creatief, maar ook weer snel toe aan iets nieuws. 

Loes krijgt een paar keer per maand aanbiedingen van andere bedrijven. Je zou zeggen, fijn! voor iemand die zo van verandering houdt. Toch bedankt Loes keer op keer. “Nee dank je, want ik heb echt een lekkere plek.” 

Dat maakt haar natuurlijk razend interessant voor mijn podcast! Want wat ís het, dat MoneyBird zo goed doet? Wat zijn de ingrediënten waardoor Loes zich daar zo lekker voelt en niet voor een andere werkgever te paaien is? 

  1. Fijne collega’s, dankzij het aannameproces 
  1. Heel fijne cultuur 
  1. Vrijheid 
  1. Vertrouwen 

In ons gesprek licht ze deze vier ingrediënten toe. 

Mooie citaten uit ons gesprek vind ik: 

  • Ik heb nooit stress om naar werk te gaan. 
  • We zijn allemaal erg verschillend, maar dat zien we als een kracht. Als collega’s vastlopen, zeggen ze bijvoorbeeld: “Wat zou Loes nu doen?”. Omgekeerd doe ik dat ook. 
  • Er heerst een cultuur van: “Jij bent heel anders dan ik. Hoe kunnen we elkaar versterken?” Dus niet alleen respect voor elkaars anders zijn, maar we zien ook echt de kracht van het verschillend zijn, en zetten die in. 
  • Er heerst een open feedback cultuur en we proberen elkaar echt beter te maken. We zijn daarin open en eerlijk. Er heerst een sfeer van vertrouwen. Het is echt een fijne plek. Ik voel me veilig, ik voel me thuis. 

Als onderdeel van het succes van de leuke collega’s en de goede sfeer, noemt Loes het aannameproces bij MoneyBird. Wat er zo bijzonder is aan dat proces, hoor je in het interview. De samenvatting luidt: 

  • “Jij proeft aan ons en wij proeven aan jou.” 

Nou, heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Druk op play, daar gaan we! Luisteren naar deze superblije werknemer. 

Groet! Van Soof 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?