De Onweerstaanbare Werkgever #19

Stephanie Hain is wereldwijd verantwoordelijk voor de mensen en de werkgeverscultuur van New Cold: een van oorsprong Nederlands familiebedrijf dat afgelopen elf jaar is gegroeid tot 2000 medewerkers verspreid over de hele wereld, en inmiddels om de drie jaar verdubbelt.  

New Cold bouwt en runt ‘cold warehouses’ voor de internationale handel en logistiek: opslagplekken voor levensmiddelen waar het altijd min 21 graden is. 

Bij New Cold vinden ze ‘dat het om onze mensen draait’. New Cold wil een werkgeverscultuur creëren waar mensen zich fijn bij voelen en waar ze blij van worden, zodat ze langdurig met hen mee oplopen in hun enorme groei, die voorlopig nog niet klaar is. Stephanie zet zich ervoor in de sfeer van familiebedrijf vast te houden zoals die zo gewaardeerd blijkt uit de wereldwijde werknemersenquête, ook als ze doorgroeien tot ‘big corporate’.  

Hun personeelsverloop is laag (minder dan 3%) en hun ziekteverzuim nog lager (nog geen 2%). 

Ik spreek hier dus met een echte onweerstaanbare werkgever. Eentje die weet hoe je allerlei verschillende mensen, van verschillende nationaliteiten, culturen, opvattingen, leeftijden, generaties, opleidingsniveaus en werkervaring, aan de zaak te verbinden, gemotiveerd en betrokken te houden.  

Een waanzinnig inspirerend gesprek! Dat na één aflevering nog niet klaar was, dus Stephanie komt terug. 

In deze aflevering komt ‘de jongere generatie met hun hoge eisen’ ter sprake. Stephanie is de eerste die ik spreek die daar een positieve, constructieve, oplossingsgerichte houding over heeft, en ook succesvolle tips weet te geven. “Je kunt erover klagen of je kunt er iets mee doen. Dit is nou eenmaal de generatie die de werkwereld inkomt en waar we als werkgevers mee te maken krijgen. Wat doe je ermee?” Dat hoor je in deze aflevering! 

Verder hoor je ook hoe je kiest voor een leiderschapsstijl die past bij de kernwaarden van je bedrijf.  

Bij New Cold hanteren ze de inclusieve leiderschapsstijl, dat wil zeggen dat mensen gehoord worden, hun mening mogen geven, vóórdat een beslissing genomen wordt. Dit betekent uiteraard niet dat iedereen altijd z’n zin krijgt. 

Een paar tips van Stephanie voor onweerstaanbaar werkgeverschap: 

*Zorg voor een authentieke, doorleefde cultuur. Niet alleen maar woorden over wat er zogenaamd belangrijk is, maar zorg dat mensen het echt voelen. 

* Kies één of twee managementsstijlen. Stel vast: zo willen wij dat onze managers met onze mensen omgaan, en leer hen dat. 

*Zorg voor ontwikkelmogelijkheden voor íedereen (maatwerk dus), en een veilige werkomgeving waar je fouten mag maken. 

*Mensen worden ontevreden als ze het gevoel hebben dat ze buiten beslissingen gelaten worden. Zorg dus dat je mensen niet overvalt met nieuw beleid. Geef ze voldoende en tijdige informatie. 

*Mensen houden ervan als ze voor hun expertise gewaardeerd worden. 

En, heb ik je lekker weten te maken? Ga je mee? Druk op play en daar gaan we: luisteren naar deze onweerstaanbare werkgever. 

Veel plezier en groet! Sophie 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Moment van Betekenis
Louise de Colignylaan 1
2252 KL Voorschoten

Volg mij

Waar ben je naar op zoek?